Gå till innehåll

Klubben

Lessebortens Brukshundsklubb är en mindre brukshundsklubb en liten bit utanför Lessebo, Småland. Vi håller varje år allmänlydnadskurser, valpkurser och rallylydnadskurser. Om intresse finns håller vi även i spår, sök, viltspår och tävlingskurser. I dagsläget har vi tyvärr ingen Agillityinstruktör, men det finns lite hinder på klubben som används på egen risk.

Vi har tre stora fina planer. Nedre planen, Stora planen & Övre planen. Det finns utrustning för att träna lydnad och rallylydnad på klubben.

Varje år håller vi i några tävlingar inom brukset och rallylydnad. 2017 har vi valt att inte ha någon lydnad pga regeländringarna. Hur det blir 2018 får vi se.

Inför 2017 satsar vi brukset och vi kommer även att hålla en skyddstävling.

Varje år håller vi även i ett läger som infaller runt näst sista helgen i maj, då bjuder vi i instruktörer och tränar hund, umgås och äter gott en hel helg.

Vi håller cirka 4 medlemsmöte varje år och ett årsmöte.

På torsdagar har vi vår allmän träning, kom ner och träna hund, prata och ta en kopp kaffe i klubbstugan. På torsdagar kan skott förekomma, tiderna det är tillåtet att skjuta är mellan 18.45-19.15, innan skott ska man meddela ALLA att det kommer skjutas, samt sätta upp skyltarna som kommer vecka 22.

Glöm inte att gå med i vår grupp på facebook, där lägger vi upp informationen oftast före det kommer på hemsidan. Lesseboortens Brukshundsklubb heter vi där.