Gå till innehåll

Dan Pöhner

Dan Pöhner heter jag, en 50 år ung kille från Örebro.
Hundar har varit en del av mitt liv sedan jag föddes och jag fick min första egna hund 1979.
Då detta var en hund av märket Schäfer och en synnerligen driftstark sådan, fick jag tidigt vad jag tålde men också ”blodad tand” för hundar och hundsport.
Jag har ”fuskat” med det mesta inom verksamheten, men på senare år har fokus legat på utbildning av skyddshundar i olika former.
Till vardags jobbar jag som instruktör och hundansvarig för Securitas Norra och har c:a 45 ekipage i kontinuerlig träning.
Vid sidan av mitt ordinarie jobb har jag haft förmånen att flitigt använts som instruktör/figurant på ett stort antal läger och seminarium. En syssla som jag uppskattar mycket och som jag tycker är himla rolig.
Inom SBK har jag, förutom varit engagerad medlem och tävlande, utbildat mig till tävlingsfigurant, tävlingsledare och domare. Mycket roliga och givande sysslor som jag p.g.a tidsbrist tyvärr har fått ”lagt på is” på senare år.
Schäfer har under alla år varit den ras jag använt mig av och haft Riesen, Rottis och Toypudel som parallellhundar. Min senaste investering är dock av märket ”Belgisk AttackCollie”.
En 8-åring som är som en Quattro stagioni (för mycket av allt)

Ser fram emot givande och trevliga dagar med Er.

Mvh
Dan Pöhner