Gå till innehåll

Marlene

Jag heter Marlene Lundmark och har pysslat med hästar och hundar i hela mitt liv, jag är utbildad ridinstruktör på 80-talet och SBK B-Instruktör sedan mitten av 90-talet.

Jag har även en Specialutbildning under en internatvecka i beteende och inlärning samt pedagogik med fördjupning i hundens förmåga att arbeta med sin nos för Curt Blixt & Lasse Fälth, Lasse som vigt sitt liv åt hundar och deras näsa och luktsinne var verkligen en fantastisk instruktör att gå kurs för. Diverse kurser med egna hundar samt föreläsningar i allt från mental träning till problemhundar. Mitt tävlande har varit mycket sparsamt tills för 10 år sedan då jag fick verktyg att hantera mycket dåliga tävlingsnerver.

ed min äldsta bearded collie och hade turen att komma med i sökgrupper med oerhörd erfarenhet och massor av kunskap med SM och NoM-vinnare , Mulle som hunden heter är den enda beardis som har godkänt i högre sök på 30 år. Med Mulle handlade det väldigt mycket om att motivera och ge honom ett riktigt bra skäl att ta i och kämpa.

Jag tycker all hundträning är rolig, jag gillar lydnadslydnad och båda killarna är uppflyttade till högsta klassen. Agility är också sjukt kul, min tredje hund Pilsner har kört upp till klass 3 och även plockat några SM-pinnar även han har kört lydnadslydnad. Det är dock Söket jag brinner för och jag älskar alla bitarna som leder fram till en bra sökhund.

I dag kör jag min BC Canovills Orkan ”Ozwald” 6år i november och i dagsläget har vi 11 cert, 2 SM och 2 NoM där vi 2019 tog guld både individuellt och i lag, kvalade till SM2020 .

I hundträning så tror jag på att alla, både hundar och förare är individer och även om jag har en filosofi angående sökträningen så kan man inte stöpa alla i samma form, alla måste tränas utefter sin förmåga sina förutsättningar.
Det absolut viktigaste är att ha roligt, det måste vara roligt för både hund och förare, har man roligt får man lust att träna och har man lust att träna, tränar man ofta och tränar man ofta blir man bra !