Gå till innehåll

Här är Vårens kursutbud

I vår kommer vi att ha

SPECIALSÖK

Kursinfo: Krav för att delta i kursen är att det finns en god allmänlydnad, att hunden är arbetsvillig, har söklust, är intresserad av föremål/leksak samt att hunden har en vilja att samarbeta med sin förare. Ett anlagstest kommer att utföras på hundarna på fredagskvällen, Vaccination ska vara utfärdade enligt SKK:s riktlinjer, vaccinationsintyg tas med vid första kurstillfället.
Kursens syfte är att utbilda förarna för att arbeta på ett systematiskt sätt för att göra hundarna intresserade att söka och identifiera specifik doft och markera den. Målet är att hunden ska kunna söka igenom ett rum, identifiera och markera en gömd gummibit (kong).
En hund som är utbildad i specialsök ska kunna söka en specifik doft som den är inlärd på. Hund och förare utbildas till att arbeta på ett motsvarande sätt som ett narkotika/bombhund ekipage. Hunden tränas till att söka efter en specifik gummidoft som senare kan bytas ut mot annan doft t.ex. svamp eller vad som helst man önskar.
Kommer ha tillgång till olika miljöer.
Förkunskaper: Ni ska ha genomfört Nybörjarkurs Allmänlydnad eller ha motsvarande kunskaper.
Helgkurs med Kursstart: Fredag 29/5 kl 18.00
Datum och tid:
29/5 kl 18.00
30/5 kl 09.00-16.00
31/5 kl 09.00-16.00
Pris: 2200:- ink lunch 2 dagar och fika 3 + (medlemsavgift om man ej är medlem)
Anmälan görs till kursansvarige.
Betalas in på BG 396-5720
Avanmälan
Anmälan är bindande! Ni har rätt att ångra er och avboka er anmälan genom att meddela oss senast 14 dagar efter det att vi bekräftat er anmälan. Om ni avanmäler när tiden för ångerrätten löpt ut, har vi rätt att ta ut en administrationsavgift. Om ni avanmäler er efter kursstart är ni skyldig att betala full kursavgift. Om avbokning sker senare än 10 dagar innan kursstart tas det ut en administration avgift på 10 % av deltagaravgiften, dock lägst 100:-
Plats: Lesseboortens brukshundklubb

Valpkurs

Kursen vänder sig till dig som vill att din valp ska komma till dig när du ropar på den, kunna hälsa fint, leka med dig och att bara kunna vara. Fokus kommer att vara samarbete mellan dig och din valp.
Koppelträning, inkallning och andra övningar som hjälper till att få en bra vardag tillsammans är moment vi kommer att jobba med.
Kursen riktar sig till dig som har en valp äldre än 9 veckor.
Mål
Att få en bra relation mellan hund och förare. Goda kunskaper för att kunna fortsätta att utvecklas tillsammans med sin hund. Samt grundläggande kunskaper om SBK och hundens skötsel.
Förkunskaper / Krav för deltagande
Inga förkunskaper behövs. För att gå kursen behövs ett medlemskap i Lesseboortens Brukshundklubb. Medlemsanmälan görs här. Ta med kvitto till första kurstillfället.
Valpen ska vara vaccinerad, detta ska kunna uppvisas på första kurstillfället
Antal deltagare
Max 10 deltagare
Omfattning
Kursen ges vid 6 tillfällen.
ca 20 studietimmar á 45min
Datum & Tid
Onsdagar kl 18.30 och en söndag 10.00-14.00
27/5 , 3/6, 11/6, 17/6, 24/6, 28/6, 1/7
Tillfället den 28/6 är en söndag och då kommer vi att vara i skogen och testa på spår.
Vi träffas på Lesseboortens Brukshundklubb
Pris & Anmälan
1100kr + medlemsavgift
Anmälan görs till kursansvarige.
Betalas in på BG: 396-5720 senast 3 dagar innan kursstart
Kursledare / Instruktör
SBK Instruktör Allmänlydnad
Diana Valtysdottir
Avanmälan
Att ha med till kurstillfällen:
• Koppel, ej flexikoppel
• Mjukt godis till hunden, det kommer att gå åt mycket godis!
• Leksaker som hunden tycker om, gärna två likadana.
• Vaccinationsbevis
• Kläder efter väder, vi kommer att vara ute.

VÄLKOMNA!!